Rubriken är tagen direkt ur Agges mun, när han precis för 30 sekunder sen beskrev för Linda hur tillståndet på Äppelodlingen har varit idag. Lindis har legat hemma med halsont idag nämligen så Agge har fått knega på med plockningen själv, och tydligen så har en massa träd blåst ner under en orkan, så det ligger bara en massa äppelträd på hög som dom måste plocka frukt ifrån. Kanske inte kanon kul för dom stackarna...Men så kan det gå! Dagen på fabriken har gått förvånadsvärt fort, men sista timmen när man sitter med rumpan i blött gräs, läsandes en bok skriven av nån jävla tysk Hermann och med en kopp kallt kaffe i handen och bara vill hem, den timmen är inte så otroligt rolig, och går inte så fort. Idag tog vi en sväng in på Pack n Save, jämförbart med ÖB eller Netto, innan vi åkte hem. Sen när vi väl var hemma så slängde Mattias aka Diktatorn ihop en köttfärssås och spagehetti till middag, som jag och Linda fick stränga order om att röra i var 10 minut tills han kommit ut ur duschen. Och vi fick absolut inte, under några som helst omständigheter, sätta på pasta vattnet innan han duschat klart och kommit ner i köket igen. Och vad tror ni att vi gjorde då? Vi ställde en kastrull med vatten på spisen...och kasta ner spaghettin innan vattnet ens hunnit börja koka. Långt innan Mattisborgen kommit ner till köket igen. MEN va fan, är man på väg in i ett svält trauma och har man inte ätit något annat än en påse okokta nudlar (jag fick koka upp ljummet vatten i micron till mina nudlar på jobbet idag för varm vattnet i maskinen var slut!!) på hela dagen, då får man faktiskt bryta mot Diktatorns stränga regler, leva lite farligt och lägga ner pastan i kastrullen INNAN vattnet har kokat upp.
Jag och Lindis smyger alltid på tå i köket när vi lagar mat med Mattias, i rädsla för att bli påkomna med att göra allt som Agge förkastar.." - HAR ni verkligen saltat vattnet tjejer?!?!" "- HAR ni verkligen skjölt av riset innan?!". Men ack ack, jag ska inte sticka under stolen med att det blir alltid ett topp resultat efterråt, och det är bra att Agge säger åt oss ibland. "Man ska inte uppmuntra dåligt beetende", som Diktatorn själv brukar säga.

Nu ser jag på klockan att det börjar bli sent .. eller kvart över tio.. haha, men vi måste nog sova snart, så det blev nog inte mycket till inlägg idag är jag rädd för. Jag lovar att skriva ett långt och omtänksamt till helgen istället som plåster på såren för det här odugliga! Massa god natt pussar så länge :)

3 kommentarer

Morbror Micke

30 Mar 2012 19:53

Hej Mallan och Linda här har ni ett påsk-recept som ni kan bräcka gourmetkocken med:



Lättlagat samt att hitta lammkotletter av högsta kvalitet är inget problem i N.Z.



Rosmarinmarinerade lammkotletter på potatiskompott.



Ingredienser 4 portioner:



700 g enkla lammkotletter, med ben, salt, smör.



Marinad:



3 msk limone olivolja

1 ½ dl limesaft

¾ dl hackad färsk rosmarin eller timjan

1 ½ msk fransk senap

1 liten rödlök, finhackad



Potatiskompott:



500 g små fasta potatisar, skalade

vatten + salt

2 msk limone olivolja

2 tsk honung

1 ½ dl soltorkade tomater i olja, strimlade

2 msk kapris, grovt hackade

½ dl kaprisbär

2 dl salladslök, i tunna skivor



Instruktioner:



Lägg kotletterna i dubbla fryspåsar. Vispa samman marinaden och häll den över köttet. Se till att det täcker kotletterna runt om. Ställ i kyl 2 timmar.



Potatiskompott:



Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Rör ihop olivolja och honung. Blanda samman med tomater, kapris, kaprisbär, salladslök och vänd ner i potatisen. Lägg på lock och ställ åt sidan.



Låt kotletterna rinna av innan de steks 2-3 minuter per sida i het panna. Salta och servera kotletterna på potatiskompotten.



Ett rött vin (18 gr.C) på shiraz druvan från Australien till detta och ni är hemma.



Är inte gourmetkocken nöjd med denna middag så släng han i väggen...



Ha De

Anonym

30 Mar 2012 20:06

Hej på er jag tycker det är tur att ni har Mattias han kan det där med mat lyssna o lär. :) Men kan tänka mej att han har fullt upp med er två raringar.Skrattade iaf när jag läst så jag är nöjd Hälsa alla kram Mammma

Terrores

05 Apr 2012 16:51

Haha vilken liten Gordon Ramsay ni fått med er! Tänkt mycket på er alla de här senaste dagarna, där jag hängt upp och ner i Ockelbos äppelträd för att klippa av några futtiga grenar! Vi får nog allt starta en fruktodling när ni kommer hem och tjäna stor kosan! puss saknar dig

Kommentera

Publiceras ej